aanmelding

Naar aanleiding van de corona-maatregelen vinden alle sessies plaats middels beeldbellen of per telefoon in combinatie met online modules van Therapieland. Online therapie biedt nieuwe mogelijkheden en wordt veilig tot stand gebracht met een beveiligd programma van Therapieland. De ervaringen van cliënten zijn in het algemeen heel positief.

Indien u liever face 2 face gesprekken voert, raad ik u aan om bij collega's te kijken op psychologenzoetermeer.nl.

De zorgverzekeraar, huisarts of verwijzer kan u ook helpen met een verwijzing naar een andere zorgaanbieder. 

 

 De praktijk heeft momenteel een wachttijd van 10 weken.

  1. Je kunt je bij Psychologiepraktijk DE LENTE aanmelden per mail info@psychologiepraktijkdelente.nl, s.v.p. klachten, reden voor behandeling, telefoonnummer en zorgverzekeraar vermelden (woensdag, donderdag, vrijdag)
  2. Ik neem dan binnen 3 werkdagen contact met je op waarin we jouw hulpvraag bespreken, kijken wij of je bij mij op het goede adres bent en verkennen wij of er een klik is.
  3. Vervolgens plannen we een intakegesprek en onderzoek ik van welke diagnose er sprake is. 
  4. Als er een behandeling wordt gestart, stellen wij samen in het tweede gesprek een behandelplan op en start de behandeling.

Voor en na de behandeling vinden er evaluaties plaats, in ons gesprek en door middel van enkele vragenlijsten. 

Behandeling (Volwassenen)

Behandeling in mijn praktijk Psychologiepraktijk DE LENTE valt onder de eerstelijns psychologische zorg, dit heet tegenwoordig de generalistische basis-ggz. Dit duurt (afhankelijk van de diagnose en jouw persoonlijke situatie) gemiddeld 3 tot 12 sessies. Met een paar zorgverzekeraars heb ik een contract, waardoor de behandeling voor 100% vergoed wordt. Als ik geen contract heb met jouw zorgverzekeraar, heb je recht op circa 70% vergoeding vanwege mijn BIG-registratie (zie meer informatie op Tarieven en Vergoeding).

 

 

Psychologiepraktijk DE LENTE biedt geen crisiszorg. Indien je begeleiding nodig hebt of nodig denkt te hebben die 24/7 beschikbaar is, neem dan contact op met jouw huisarts.