aanmelding

  1. Je kunt je bij Psychologiepraktijk DE LENTE aanmelden per mail info@psychologiepraktijkdelente.nl, graag telefoonnummer, klachten en reden voor behandeling achterlaten (maandag, dinsdag, donderdag)
  2. Ik neem dan binnen 3-5 werkdagen contact met je op waarin we jouw hulpvraag bespreken, kijken wij of je bij mij op het goede adres bent en verkennen wij of er een klik is.
  3. Vervolgens plannen we een intakegesprek en onderzoek ik van welke diagnose er sprake is. 
  4. Als er een behandeling wordt gestart, stellen wij samen in het tweede gesprek een behandelplan op en start de behandeling.

Voor en na de behandeling vinden er evaluaties plaats, in ons gesprek en door middel van enkele vragenlijsten. 

Behandeling (Volwassenen)

Behandeling in mijn praktijk Psychologiepraktijk DE LENTE valt onder de eerstelijns psychologische zorg, dit heet tegenwoordig de generalistische basis-ggz. Dit duurt (afhankelijk van de diagnose en jouw persoonlijke situatie) gemiddeld 3 tot 12 sessies. Met een paar zorgverzekeraars heb ik een contract, waardoor de behandeling voor 100% vergoed wordt. Als ik geen contract heb met jouw zorgverzekeraar, heb je recht op circa 70% vergoeding vanwege mijn BIG-registratie (zie meer informatie op Tarieven en Vergoeding).

 

Op dit moment is er een wachttijd van een aantal weken, zie hieronder. 

 

Wachttijd tot intake: 10 weken. 

Wachttijd tot behandeling: direct na intake.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een (andere) zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

 

Psychologiepraktijk DE LENTE biedt geen crisiszorg. Indien je begeleiding nodig hebt of nodig denkt te hebben die 24/7 beschikbaar is, neem dan contact op met jouw huisarts.